Chokoladebarer med saltkaramel

Ca. 14 små barer

Bund: 1500 g havrekiks eller Digestive, 75 g smør

Karamel: 300 g bløde flødekarameller evt. karamelstænger, 50 ml fløde, lidt flagesalt

Chokolade: 130 g mørk chokolade,65 g smør, ½ tsk. lys sirup

Pynt: Flagesalt

 

Blend kiks til krummer og kom dem i en skål. Smelt smør og bland smør og kiksekrummerne sammen. Fordel massen i bunden af en firkantet form 15×15 cm beklædt med bagepapir og tryk den godt sammen. Sæt formen på køl.

Kom karameller, fløde og flagesat i en lille gryde og varm det langsomt op. Rør godt indtil karamellerne er smeltet. Fordel massen i formen (oven på Kiksebunden). Sæt formen tilbage på køl.

Smelt chokolade, smør og sirup i en skål over vandbad. Rør rundt indtil massen er homogen. Fordel chokolademassen oven på karamellaget og sæt formen tilbage i køleskabet. Lad den stå der i minimum et par timer.

Skær massen ud til små barer og drys med flagesalt. Vent til lige før servering, da karamellen ellers kan finde på at flyde ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.