Fedtfattig hjemmelavet leverpostej

Til 3 bakker leverpostej á 500g skal du bruge:

  • 800 g lever fra svin, kalv, lam eller vildsvin
  • 1 hakket løg
  • 2 spsk salt – evt lidt mindre salt
  • 1 spsk peber
  • 1 kop havregryn
  • 3 spsk hvedemel
  • 400 gram kartofler
  • 3-4 æg
  • 5 dl mælk – evt halvdelen hønsebouillon
  • 60 g kalkunbacon

Kog først kartoflerne uden salt. Bland i mellemtiden lever, løg, havregryn, hvedemel, salt og peber sammen i en foodprocessor eller med en stavblender – jo mere du blender desto mere finthakket bliver den færdige leverpostej. Dejen skal være lind – cirka som sandkagedej. Du kan evt. bruge en kødhakker til lever, bacon og løg.

Mos de kogte kartofler og tilsæt kartoffelmosen sammen med resten af ingredienserne. Bland det hele grundigt sammen med en grydeske. Blend evt for en finere posteg.

Fordel dejen i 3 bakker á 500 gram eller i lignende små ovnfaste fade eller foliebakker.

Leverpostej hæver lidt under bagning, så hæld ikke helt op til kanten, men næsten.

Stil bakkerne i vandbad (en bradepande med 1cm vand) og bag leverpostejen ved 200 grader i ca. 50 min.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *