Grahamsboller

  • 25 g gær,
  • 1½ dl lunkent vand,
  • 1 æg,
  • 1 tsk salt,
  • ½ tsk sukker,
  • 125 g grahamsmel, 75 g blødgjort smør,
  • 125 g hvedemel.

 

Gæren udrøres med lunkent vand. Æg, salt, sukker og grahamsmel tilsættes lidt efter lidt. Det bløde smør skæres i små klumper og slåes ind i dejen, til den er glat og blank. Hvedemelet tilsættes, så meget som dejen kan tage, og dejen æltes igennem på bordet.

Dejen sættes til hævning 30 minutter dækket med et fugtigt klæde.

Dejen æltes atter igennem og formes til 12 boller. De lægges på bageplade med bagepapir og efterhæver 15 minutter.

Pensles med sammenpisket æg og bages midt i ovnen ved 225° i 10-12 minutter.

Afkøler på bagerist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.