Groft grahamsbrød

 

  •  40 g gær,
  • 2 dl lunkent vand,
  • 1 dl kærnemælk,
  • 1½ tsk salt,
  • 1 tsk sukker,
  • 2 spsk olie,
  • 125 g grahamsmel,
  • 125 g fuldkornsmel,
  • 225 g hvedemel.

 

Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt kærnemælk, olie, salt, grahamsmel og fuldkornsmelet lidt efter lidt.

Tilsæt derefter så meget hvedemel som dejen kan tage. Ælt dejen godt igennem til den er glat og blank.

Læg den til hævning med et fugtigt klæde over i ca. 45 minutter.

Ælt den igennem og form den til et rundt brød, som efterhæver 10-15 minutter.

Snittes, pensles med smeltet smør og bages på nederste ribbe ved 200° i ca. 50 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.