Groft landbrød

  • 50 g gær
  • 3 dl vand
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 280 g sigtemel
  • 120 g havregryn
  • 2 dl solsikkekerner eller andre kerner
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. sirup, honning eller sukker
  • 2 spsk. olie

Opløs gæren i vandet, kom yoghurt og det grove mel og kerner i, lad dejen stå en 1 time eller mere. Rør lidt af hvedemelet i dejen men ikke mere end dejen nemt kan klaskes igennem med en træske.

Tilsæt salt, sirup, fedtstof og mere hvedemel, dejen skal være nogenlunde fast, men stadig klistret, hæld den ud på et melet bord, tilsæt mere mel efter behov.

Lad dejen hæve til ca. dobbelt størrelse. Form 1 eller 2 brød, pensel med kaffe og drys lidt kerner over, sæt dem i ovnen ved 240 grader på næstnederste rille, bag brødene i ca. 10 min og skru ned til 220 grader og bag videre i ca. 20-25 minutter, 1 kæmpebrødet i ca. 30 minutter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.