Grove trekantsboller

 

  • 5 dl vand
  • 150 g knækkede hvedekerner
  • 150 g knækkede rugkerner
  • 5 dl vand (iskoldt)
  • 50 gær
  • 4 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 2 spsk. olie
  • 900g hvedemel
  • 5 spsk. hørfrø

 

Giv vandet og de to slags kerner et opkog og lad dem simre 5 min.

Hæld dem over i en stor skål og lad dem afkøle 15 min. Tilsæt iskoldt vand, så temperaturen kommer under 37 grader. Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt og lad den hæve tildækket 1 times tid.

Ælt dejen let igennem, del den i 2 stykker og form dem til en lang pølse (50 cm). Tryk den flad (ca. 10 cm bred) og del den i 10 trekanter. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hvile, mens ovnen varmer op til 225 grader i varmluft.

Pensl bollerne med vand, drys med hørfrø og bag dem ca. 20 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.