Hjemmelavet pitabrød

ca. 8 stk.

  • 50 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • 3 spsk. yoghurt naturel
  • 450 g hvedemel, hvis dejen er for våd – tilsættes lidt mere mel
  • 75 g havregryn
  • 1/2 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. rapsolie

Smuldr gæren og rør den ud i vandet i en stor, dyb skål. Tilsæt yoghurt, olie, mel, havregryn, sukker og salt.

Ælt dejen grundigt igennem, til den er glat og smidig.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 20 minutter. Del den i 8 lige store stykker og tril hvert dejstykke til en rund bolle.

Rul bollerne ud med en kagerulle til små pandekager med en tykkelse på ca. 1½ cm.

Tænd ovnen på 250 grader.

Sæt pitabrødene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 20 minutter.

Bag pitabrødene på næstnederste rille i den varme ovn i ca. 8-10 minutter, til de er hævet op og er blevet let gyldne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.