Italiensk brød

 

med kraftig skorpe og god krumme

  • 2 g gær, en klump gær på størrelse med en ært
  • 3 dl vand
  • 400 g hvedemel
  • 8 g salt
  • En gryde, der kan gå i ovnen

Opløs gæren i vandet og bland resten af ingredienserne i. Du skal ikke ælte, men bare vende melet med vand i 30 sekunder, indtil melet er vådt. Dæk skålen med husholdningsfilm og lag dejen stå på bordet i 12-12 timer – 18 timer er bedre end 12. Dejen efter 18 timer, nu har dejen dannet lange elastiske strenge af gluten.. Hæld dejen ud på et meldækket bord. Den kan flyde lidt ud. Dejen foldes et par gange på bordet, 1/3 fra den ende side og 1/3 fra den anden side (ikke æltes) og formes som en kugle. Læg dejen op i en skål, der smurt med olie og lad den hæve i yderligere 2 timer. I mellemtiden sætter du din gryde i en 225 grader (ovnluft) 250 grader (alm. ovn) varmt ovn. Helst en tyk emalje- eller støbejernsgryde. Gryden skal stå i oven i mindst 30 minutter for at blive varm. Tag den brandvarme gryde ud og hæld med det samme dejen op i gryden, det kan være nødvendigt at skrabe dejen ud med en dejskraber.. Sæt gryden i ovnen med låg på og bag i 30 minutter. Tag låget af , sænk temperaturen til 210/230 grader og bag i yderligere 15 minutter. Tag brødet ud af ovnen og lag det afkøle på rist.

 

Samme brød med havregryn:

  • 2 g gær, en klump gær på størrelse med en ært
  • 3½ dl vand
  • 280 g hvedemel
  • 120 g meget fint hakket havregryn
  • 8 g salt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.