Italienske kødboller (Lotte Havemann)

Kødboller:

  • 300 g hakket oksekød
  • 300 g hakket flæskekød
  • kun oksefars
  • Fint hakke havregryn eller rugmel, så farsen er lidt fast
  • Mælk
  • 2 spsk. hakket persille eller oregano
  • 1 revet løg
  • 1 fed knust hvidløg
  • Salt, peber
  • 1 æg
  • Rasp, rugmel eller fint hakket havregryn til at vende bollerne i
  • Olie til stegning

Tomatsovs:

  • Olie,
  • 2 hakkede løg
  • 1 fed hvidløg eller flere efter smag
  • 1 ds henkogte tomater
  • 1 lille ds koncentreret tomatpuré
  • 2 dl. Vand
  • 1 bouillon terning
  • Salt, peber
  • ½-1 tsk. Tørret merian/oregano.

Tilbehør: Båndpasta, reven parmesanost evt. grøn salat.

Bland hakket kød, persille, løg, hvidløg, salt, peber, æg og hakkede havregryn. Form farsen til små kødboller. Tril kødbollerne i rasp eller hakket havregryn.

Varm rigelig olie på panden. Steg kødbollerne i olien. Vend kødbollerne så de bliver brunet på alle sider.

Tomatsovs: svits løg og hvidløg til de er klare, tilsæt de øvrige ingredienser, det hele koger ind, kan evt blendes til en finere sovs.

Servering: Anret velafdryppede båndpasta i et dybt fad. Fordel lidt af tomatsovsen over. Tag kødbollerne af panden med en hulske og ryst fedtstoffet godt af. Læg bollerne over båndpastaen. Fordel lidt tomatsovs over bollerne. Server resten af tomatsovsen til rette sammen med reven parmesanost og evt. grøn salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.