Kåldolmer

  • Hvidkål (8 store blade)
  • 500g kalv og flæsk
  • 2 spsk. rasp eller fint hakket havregryn
  • 2 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 1 stort løg
  • Salt & peber
  • Olie

Kødet blandes med finthakket løg, og farsen røres godt med æg, rasp og mælk. Krydres med salt, peber.
Kølbladene pilles fra hinanden, koges i letsaltet vand til de er bløde 10-15 minutter. Bladene tages op, skær evt. den grove ribbe ud.

Farsen deles i 8 portioner, og om hver portion rulles et kålblad, der ombindes med bomuldsgarn.

Kåldolmerne brunes i en gryde i lidt olie, krydres med salt og peber og ca. 2½ dl kålvand hældes ved. Småsnurre i ca. 3/4 time, indtil de er møre.

Skyen smages til, tilsættes lidt kulør, og kan jævnes med lidt hvedemel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.