Kanariske “rynkekartofler”

  • Kartofler,
  • havsalt,
  • vand

En absolut klassiker i det kanariske køkkenet er “papas arrugadas”, små rynkede kartofler som er dækket med et tyndt saltlag. Kartoflerne spises med skrællen på og gerne sammen med rød eller grøn “mojo”.

Kartoflerne skal helst være små og nye. Vask kartoflerne og læg dem i en bred gryde. De skal være dækket med godt saltet vand. I det originale køkkenet bruges saltvand/havvand (se tipset nedenfor).

Kog kartoflerne i ca 20 min.

Hæld vandet af og sæt gryden tilbage på kogepladen. Sæt kartoflerne over på svag varme og rist i gryden. På denne måde forsvinder dampen fra kartoflerne og skrællen bliver rynkede.

TIPS: For at finde ud om du har rigtig mængde salt i vandet, kan du først fylde gryden med vand, og derefter hælde salt i. Læg en kartoffel i vandet. Hvis den synker ned til bunden af gryden, er det for lidt salt. Hvis den flyder, er vandet nok saltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.