Lækre søndagsstykker

Ca. 12 stk

  • 20 g gær
  • 5 dl vand
  • 200 g fint valset/hakket havregryn (ca 3 dl)
  • 450 g hvedemel (6/7 dl)
  • 3 tsk. Salt
  • ½ tsk. sukker
  • 2 spsk. Olie
  • Æg til pensling blå birkes

Rør gæren ud i vandet, tilsæt havregryn og halvdelen af hvedemelet og rør dejen glat. Tilsæt salt, olie og resten af melet og ælt til dejen er smidig og slipper skålen. Form dejen til 12-15 boller og sæt dem på en plade med bagepapir. Dæk bollerne til med et fugtigt klæde og stil dem til hævning i køleskabet natten over. Pens med sammenpisket æg og drys med birkes. Bag bollerne nederst i ovnen ved 250 grader i ca. 15-20 min. Til de har taget farve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.