Laksegratin

  •  600 g laksefilet uden skind
  • 1 kg kogte kartofler
  • 3 forårsløg
  • 2-3 bdt dild
  • 2 dl mælk
  • 3 æg
  • 2 dl piskefløde
  • salt og peber

Skær laksestykket i terninger, ca. 2×2 cm.

Skær de kogte kartofler i skiver. Skyl og snit forårsløgene.

Læg kartoffelskiver, lakse terninger, forårsløg og klippet dild lagvis i et smurt, ovnfast fad.

Pisk mælk og æg let sammen. Tilsæt fløde og krydr med salt og peber.

Hæld blandingen i fadet. Stil retten den nederste del af ovnen ved 200 grade 30-40 min., til æggeblandingen er stivnet og let gylden.

 

Tips: Smør, der er rørt med dild, kan serveres til.

Let kogte grønsager som bønner ærter eller sukkerærter er også godt tilbehør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.