Langtidshævede boller

Bollerne er gode til morgen, middag og mellemmåltider.
Lav dejen om aftenen og bag næste dag

Dag l
• 15 g gær
• 31/2 dl koldt vand
• l tsk. salt
• l strøget spsk. sukker
• l spsk. olie eller blødt smør eller plantemargarine
• 100 g grahamsmel eller havregryn
• ca. 350- 400 g hvedemel
Gæren ud i det kolde vand. Tilsæt resten af ingredienserne. Rør dejen med en røreske til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Dejen skal ikke æltes med hæderne.
Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den i køleskab til næste dag.

Dag 2
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bagepladeog form 12 -14 boller med 2 spisskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden.
Lad bollerne efterhæve ca. 10 min. Pensl derefter bollerne med mælk og bag dem i ca. 20- 25 min .til de er gyldne.
Stil de nybagte boller til afkøling på en bagerist. De er velegnede til frysning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.