Lasagne – fedtfattig

  •  18 fuldkorns lasagneplader
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 stort løg
  • 400 gram hakket oksekød 3-7% fedt
  • 3 revet gulerødder
  • 250 g fint hakket hvidkål
  • 1 tsk. basilikum, tørret/frisk
  • 1 tsk. oregano, tørret/frisk
  • 3-4 fed hvidløg
  • 140 gram tomatpure koncentreret
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl. oksebouillon
  • Paprika – efter smag
  • Salt – peber
  • 5 dl. mælk
  • 1 tsk. hakkede muskat
  • 200 gram ost i tern, Cheasy mellemlagret 13%

 

Gratinering: Revet Cheasy mellemlagret 13%

 

Svits det hakkede løg gyldent i rapsolie, tilsæt det hakkede kød og svits det til det tager farve, kom krydderierne, bouillon og tomatpuré i og lad det små snurre i ca. 10 min. Kom mælken direkte i kødsovsen sammen med musakt, osten i tern og kog videre til osten er opløst. Tag et fad (ca 30×20 cm) start med kødsauce og læg derefter 3 lasagneplader og kødsauce lagvis i fadet, det øverste lag skal være kødsauce. Drys med reven ost.

Bagetid: Ca. 35 til 40 min. ved 200 grader på risten midt i ovnen til den er gylden og varm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.