Madagaskar-/whiskysauce

 

  • 6 personer
  • 2 løg evt. 6-8 skalotteløg
  • 2 spsk. olie
  • 1 lille dåse madagaskar-peberkorn
  • 2 fed hvidløg
  • I dl whisky
  • 1 liter god okse fond eller bouillon
  • 1/4 liter madlavningsfløde 4%
  • Salt og peber
  • Kulør
  • Maizena udrørt i lidt koldt vand

Hak løgene fint og rist dem på en pande i olien. De må gerne få lidt brun kulør, men ikke blive brankede. Lad en lille dåse grønne madagaskar-peberkorn dryppe af og tilsæt peberkornene. Lad dem stege med i et lille minut. Tilsæt finthakket hvidløg, whisky og lad væden koge væk. Tilsæt oksefond og lad saucen simre i et kvarters tid. Tilsæt evt. stegesky fra tilhørende kød, si saucen og tilsæt fløde, smag til med salt og peber. Jævn evt. med lidt maizena udrørt i vand og tilsæt lidt kulør. Lad det koge op og servér med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.