Oksecuvette med rodfrugter

  • 1 kg Oksecuvette
  • 1 tsk tørret timian
  • 3 laurbærblade
  • 2 dl. Rødvin
  • Salt og peber
  • ½ lille knoldselleri
  • 4 gulerødder
  • 2 løg
  • 250 g rødbeder
  • 1 stor sød kartoffel
  • 5 dl oksebouillon
  • lidt piskefløde

Fjern synligt fedt og sener fra oksekødet. Kom kødet i en plasticpose med timian, laurbærblade og rødvin, luk posen og læg den på køl i mindst tre timer.

Hæld marinaden i en skål. Tryk kødet tørt, krydr det godt med salt og peber, brun det på alle sider i olien på en varm pande.

Tag kødet af. Gør grøntsagerne i stand, og skær dem i grove stykker, krydr med salt og peber og brun dem på panden.

Fordel grøntsagerne og kødet i et ovnfastfad. Hæld marinaden og oksebouillon ved og evt. lidt fløde, dæk fadet med stanniol og sæt det i oven ved 150° i 2 timer til kødet er mørt.

Server med kartoffelmos.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.