Pandekager, tynde

Ca. 10 stk.

  • 2 æg
  • 6 dl mælk
  • 250-300 g mel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 30 g smør eller margarine

 

Ca. 30 stk.

  • 6 æg
  • 18 dl mælk
  • 800-900 g mel
  • 1 tsk. Salt
  • 90 g smør eller margarine

Pisk æggene sammen med halvdelen af mælken, tilsæt melet under piskning sammen med salt og sukker. Pisk derefter resten af mælken i.

Lige før bagningen smeltes fedtstoffet og røres i dejen.

Varm langsomt panden op og smør den godt med smør eller margarine.

Pisk op i dejen, så melet ikke synker ned i bunden og hæld lidt dej ad gangen på den varme pande.

Drej den hurtigt rundt, så dejen når at fordele sig over hele panden, inden den stivner.

Bag pandekagerne på begge sider, til de er sprøde og gyldne. Fold eller rul dem sammen,

læg dem på et varmt fad.

Server dem straks med sukker, jordbær- eller brombærsyltetøj, råcreme eller is.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.