Paprikakylling

  • 4 skiver røget bacon
  • Olie
  • 2 kyllinger å ca. 800 g
  • 5 finhakkede skalotteløg
  • 2 fed knust hvidlog
  • 1-1½ spsk. mild paprika
  • 4 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 2 dl bouillon
  • 2-3 dl piskefløde/madlavningsfløde
  • 1 tsk. citronsaft
  • ½ kg champignoner
  • 25 g smør

Skær baconen i strimler på tværs. Svits dem til de er gyldne. Tages op. Del kyllingerne i kvarter og brun dem i baconfedtet tilsat svinefedt/smør. Tages op. Svits finhakket skalotteløg og knust hvidløg til løgene er klare. Tilsæt paprika og brun det lidt med, inden tomatpuré, bouillon og fløde hældes ved. Kog sovsen igennem og smag den til med salt. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden. Retten mørner under låg ved svag varme, på 35-50 min. Spæd evt., lidt bouillon ved under stegningen. Skær’ de rensede champignoner i skiver og svits dem let i smør. Tilsættes retten ca. 10 min, tør den er færdig. Varm baconstykkerne og drys dem over ved anretningen.

Servering: server rettet med lun flute og løse ris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.