Pizza med savoykål og skinke

  •  25 g gær
  • 1½ dl lunkent vand
  • 1 spsk olie
  • ½ tsk salt
  • 60 g grahamsmel
  • 210 hvedemel

 

Fyld:

  • 1 lille løg
  • 1 spsk olie
  • 200 savoykål
  • 1 ds flåede hakkede tomater
  • 1½ tsk tørret oregano
  • ½ tsk salt
  • 50 g kogt skinke (evt. røget)
  • 10 oliven
  • 40 g reven ost

Gæren udrøres i vandet. Olie, salt, grahamsmel og hvedemel tilsættes. Dejen æltes til den er smidig. Stilles til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time. Dejen lægges på et meldrysset bord. Æltes igen og rulles ud i en cirkel på ca. 25 cm og lægges på bagepladen. Kanten foldes ind hele vejen rundt.

Fyld: Løget pilles, hakkes og svitses i olie. Kålen snittes og svitses med. Tomater, oregano og salt tilsættes. Snurrer under låg ca. 15 min. Tomat/kålsaucen fordeles på pizzabunden. Skinken skæres i strimler og drysses over. Oliven lægges på. Og osten drysses på.

Bages på midterste ovnribbe i ca. 30-35 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.