Pizza

  Dej

  • 30 g gær
  • 1½ dl vand
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 240-300 g (4-5 dl) hvedemel

 

Fyld l;

    • 2 dl finhakkede løg
    • 2 fed knust hvidløg
    • 3 spsk. olie
    • 400 g hakket oksekød
    • 1 ds henkogte tomater
    • 1 lille ds koncentreret tomatpuré
    • 1-2 tsk. salt, friskkværnet peber
    • 1 tsk. tørret basilikum eller tørret oregano
    • Stegt bacon
    • reven parmesanost eller anden ost

Fyld II:

  • 2 dl finhakket løg
  • 2 fed knust hvidløg
  • 3 spsk. olie
  • 400 g skinkekød i tern
  • 1 ds henkogte tomater
  • 1 lille ds koncentreret tomatpuré
  • 1-2 tsk. salt, friskkværnet peber
  • 1 tsk. tørret basilikum eller tørret oregano
  • Stegt bacon
  • reven parmesanost eller anden ost

Dej: Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt olie, salt og noget af melet. Slå dejen godt sammen. Ælt den igennem på bordet med mere mel. Læg dejen i skålen, dæk med et fugtigt klæde og sæt den til hævning i 20 min. Imens tilbereder man fyldet.

Fyld: Svits finhakket løg og knust hvidløg i olie, til løgene er klare og let gyldne. Tilsæt kødet/skinketern og rør, til kødet har delt sig. Findel tomaterne i dåsen. Tilsæt dem retten sammen med væden fra dåsen, tomatpuré og krydderier. Lad sovsen småkoge ved svag varme 10 min. under låg.

Ælt dejen igennem, halver den og rul hver del ud på et melet bord, meget tyndt i en cirkel lidt større end bagepladen. Læg dejen på plade beklædt med bagepapir. Fordel fyldet over dejen, knapt ud til kanten. Kom steg bacon på og drys med reven ost. Buk kanten rundt og pensl dejen med olie. Bag pizza i ovnen ved 200° i 25-30 minutter til kanten er gylden. Serveres varm.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.