Samsøfad

  • 1 stk blomkål
  • 500 g kogte pillede kartofler
  • 500 g oksefars
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • sovs
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 2 dl mælk
  • 3 dl blomkålsvand
  • persille
  • Salt og peber
  • Måske en anelse muskatnød

Kog, pil og skær kartoflerne i skiver. Læg dem derefter i et ildfast fad.

Svits kødet med hvidløg og smag til med salt og peber. Put kødet over kartoflerne.

Kog blomkålen, men ikke for meget (den skal stadig være lidt fast) og gem noget af vandet til sovs. Læg blomkålen på kødet i buketter.

Lav en opbagt sovs af smør, mel og mælk/blomkålsvand. Smag til med salt/peber og muskatnød. Hak persillen og kom den i. Hæld sovsen over retten, og bag den i ovnen ca. 30 min ved 180 grader.

 

 

 

 

One Reply to “Samsøfad”

  1. Den er gammel den opskrift ???? Helt tilbage da jeg i de små klasser, gik til frikadellesløjd hi hi..
    Vi har venner i Jylland, hvor deres børn kalder det for – Tina og Ole mad ????
    Det smager forrygende mums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.