Bacontortilla

4 per.

  • 600 g kartofler
  • 150 g bacon
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 æg
  • salt
  • groftkværnet peber

Skræl kartoflerne og snit dem tyndt på råkostjern. Skyl kartoflerne i koldt vand så stivelsen forsvinder. Lad dem dryppe af i en sigte. Pil løget og hak det fint. Steg under jævning omrøring bacon, løg og kartofler på panden i ca. 10 min. i olivenolie. Bred kartoflerne ud på panden i et jævnt lag. Pisk æg, salt og peber sammen og hæld æggeblandingen over kartoflerne. Steg tortillaen ca. 3 min. ved jævnvarme. Vend tortillaen ved hjælp af en stor tallerken eller låg. Steg den ca. 3 min. På den anden side.

Server tortillaen varm med grøn salat.

 

Italienske kødboller

Kødboller

  • ½ kg hakket oksekød
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 2 æg
  • 1-2 dl rasp
  • 2 spsk. frisk hakket persille

Tomatsovs

  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 snack peber (skåret i små stykker)
  • 1 fint hakket løg
  • 1 knivspids chilipulver
  • Salt og peber
  • ½ liter fløde

Kødboller: Alle ingredienserne æltes grundigt sammen i en skål. Lav små boller, det er nemmest med fingrene og steg dem på en varm pande.

Tomatsovs: Varm lidt olie og svits løgene. Tilsæt flåede tomater samt snack peberne, lad det koge godt ind og tilsæt fløden til sidst.

Server med frisk båndpasta.

Retten kan også gratineres i ovnen. Læg den kogte pasta i et egnet fad sammen med kødbollerne og kom tomatsovsen over. Kom reven ost over og det sættes i en varm ovn ved 200 grader, til osten er let gylden.