Sorte gryde

  • 1 kg skært oksekød, klump
  •  Olie
  • 2 løg
  • 2 spsk. mel
  • 1 spsk. mild paprika
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • salt, peber
  • 2 ds hakket tomater
  • ½ kg champignoner

Skær kød i strimler og brun det ad 2-3 gange i varmt fedtstof. Tag kødet op af gryden. Tilsæt evt. lidt mere olie. Pil løgene og skær dem i kvarte. Svits dem let i fedtstoffet. Læg kødet tilbage i gryden og drys mel og paprika over. Rør til begge dele er opsuget. Hæld bouillon, fløde og hakket tomater i. Smag til med salt og peber. Lad retten småsnurre til kødet er mørt, 1-1½ time. Rens champignoner og skær dem i kvarte. Læg dem i gryden 10 min. før retten er færdig. Smag evt. retten til med mere paprika og salt.

SERVERING: Retten serveres i gryden og sprød, lun flute eller løse ris serveres til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.