Spaghetti Bolognese

Til 4 personer, skal du bruge:

  • 50 gr. smør
  • 50 gr. hakket prosciutto (skinke)
  • 1 stor finthakket gulerod
  • 1 finthakket bladselleri
  • 1 finthakket løg
  • 100 gr. hakket magert kalvekød
  • 100 gr. hakket svinekød
  • 1 glas rødvin
  • 1 oksebouillon-terning
  • 3 spsk. koncentreret tomatpuré Salt og peber
  • Parmesanost

Smørret smeltes i en stor gryde, hvorefter den hakkede prosciutto kommes i sammen med grøntsagerne, der svitses i ca. 10 minutter.

Det hakkede kød tilsættes og der røres godt rundt i gryden i ca. 15 minutter. Kom vinen i og lad saucen koge i nogle minutter, så alkoholen fordamper. Opløs en oksebouillon-terning i lidt varmt vand og rør tomatpureen ud heri og kom det i saucen. Lad det hele simre i halvanden time og tilsæt løbende lidt mere bouillon, hvis saucen bliver for tør.

Smag til med salt og peber.

Kog pastaen i nøjagtig den tid, der er angivet på pakken, og server retten med rigtig friskrevet parmesan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.